image description

Modulboenden för nyanlända

2016-03-18 16:00

Med anledning av den bosättninslag som trädde i kraft 1 mars i år måste Botkyrka kommun snabbt bygga upp modulboenden för cirka 80 nyanlända. Målet är att det första modulboendet ska vara färdigt i maj 2016.

​Botkyrka har fått ansvar att ordna bostäder till 158 personer som har fått uppehållstillstånd i Sverige.

Ungefär hälften av de 158 är familjer och hälften ensamhushåll. Familjer ska så långt det går bo i vanliga lägenheter, och personer som kommit själva är tänkta att bo i modulbostäderna.

I år har bostadsbolagen Botkyrkabyggen och Mitt Alby gett tillgång till fler bostäder där nyanlända eller personer som blivit beviljade olika typer av bistånd från kommunen kan bo.

Områden som idag är identifierade som potentiella etableringsplatser för modulboenden ligger i centrala Tumba och i utkanten av Tullinge. Information om exakta platser ges efter att slutgiltigt beslut har tagits.

– Vi gör allt i kommunen just nu för att ta vårt ansvar och välkomna våra nya kommuninvånare. Vi vill ta hand om dem på bästa sätt och just nu är detta den bästa lösningen vi kan finna, säger Krister Stralström, projektchef.

Löpande information kommer att publiceras på botkyrka.se

Senast uppdaterad 2016-03-18