image description

Fakta om Hallunda-Norsborg

Hallunda-Norsborgsområdet består av flera delområden. Större delen av befolkningen bor i Hallunda, Norsborg, Eriksberg och Slagsta. Ungefär 19 000 personer bor i området.

I Hallunda finns Folkets hus och Riksteatern som viktiga knutpunkter för kulturlivet i hela stadsdelen och Botkyrka i stort.
 
Båda i Norsborg och Hallunda finns livsmedelsaffärer, restauranger, butiker och livlig torghandel med färska och exotiska råvaror. I Hallunda centrum finns systembolag, banker och vårdcentral.
 

Goda förutsättningar för idrott 

Idrotten har också en central plats i Hallunda-Norsborg. Här finns rackethall, fotbollsplaner, ishockeyhall och inomhushallen Botkyrkahallen. Både innebandylaget Balrog och fotbollslaget Arameiska Syrianska spelar sina hemmamatcher i området.
 

Bostäder

Lägenheterna i Norsborg är till största delen hyresrätter medan de i Hallunda mestadels är bostadsrätter. HSB Södertörn dominerar bostadsrätterna och förvaltar också ett antal hyresrätter i Hallunda. I Norsborg har det kommunala bostadsbolaget AB Botkyrkabyggen de flesta lägenheterna.

Mot Mälaren ligger flera småhusområden. Cirka 20 procent av bebyggelsen är småhus, resten är flerbostadshus.

I Norsborgs glesbygd finns viss villabebyggelse längs gamla Södertäljevägen och i Fiskarhagen. 

Kommunikationer

Tunnelbanan till centrala Stockholm tar drygt 30 minuter. Med buss tar du dig till Tumba och centrala Huddinge. Bra bilkommunikationer finns via E4:an. För cyklister och fotgängare finns många upplysta gång- och cykelvägar.  

Senast uppdaterad 2015-08-06