Stäng meddelande

Brunna IP, Planvärme och justering av läktare

Under 2019 installeras planvärme på konstkräsplanen samt justering av stora läktaren

I Mål och budget 2017 med flerårsplan för 2018-2020 erhöll Kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att rusta upp Brunna idrottsplats. Brunna IP är en av kommunens största idrottsanläggningar och som årligen besöks av ett stort antal utövare samt publik.

En av åtgärderna som genomförts är att anpassa fotbollsarenan för tävlingsspel i herr div 1 och dam allsvenskan. En ny läktare för 500 åskådare under tak inköptes och monterades 2017 under stark tidspress för att hinna klart till säsongsstart. Läktaren behöver justeras så att lutningen blir brantare och därmed ger åskådare en bättre sikt över fotbollsplanen, samt att transperent och slitstarkt vindskydd behöver installeras på kortsidorna för publikens trivsel.

Planvärme på Brunna IP innebär bättre förutsättningar för fotbollen under vinterhalvåret samt att plogning av snö inte behöver göras i lika hög utsträckning, vilket innebär mindre miljöpåverkan samt förlängd livslängd för konstgräset.

Håll dig uppdaterad med projektet och övriga intressanta projekt och händelser inom idrottsområdet i Botkyrka. Följ oss på Instagram #idrottibotkyrka


Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 augusti 2019
Idrott, fritid & natur