image description

Starta eget

Ska du starta företag? Det finns mycket hjälp att få för dig som vill starta företag. Nedan presenterar vi några verksamheter som du kan få hjälp av.

Tre kvinnor som diskuterar

Fotograf: Linn Arledal

Illustrativ pil Näringslivscenter i kommunalhuset i Tumba

Här kan du som entreprenör och företagare få hjälp med att komma i kontakt med rätt person i kommunen som rör ditt speciella ärende.

Näringslivscenter i kommunalhuset i Tumba

Illustrativ pil Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum är en stiftelse som främjar nyföretagande och entreprenörskap. Här får du en kostnadsfri rådgivning och tips om hur du går till väga när du vill starta företag. Tillsammans går vi igenom din affärsidé för att hitta såväl styrkor som svagheter. Rådgivningen är kostnadsfri, personlig och konfidentiell.

Nyföretagarcentrum

Illustrativ pil Start-up Stockholm

Stiftelsen Stockholms NyföretagarCentrum har i uppdrag att kostnadsfritt hjälpa alla som vill starta företag i Stockholm med branschoberoende rådgivning.
Start-up Stockholm

Illustrativ pil KLUMP

KLUMP är en del av Subtopia och är en inkubator och en arbetsplats för innovation och idéer. KLUMP erbjuder en arbetsmiljö där människor kan mötas, umgås och vidareutveckla sina visioner till lönsamma företag inom de kreativa näringarna. Dessutom erbjuder de coaching och ett flexibelt kontor kostnadsfritt.

Illustrativ pil ALMI

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Illustrativ pil ALMI IFS

IFS Rådgivning riktar sig till entreprenörer med utländsk bakgrund som vill starta eller köpa företag i Sverige.

Illustrativ pil Verksamt.se - Samlad service från myndigheter

Verksamt.se finns information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag har nytta av. Webbplatsen drivs av Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Här registrerar du ditt företag och får hjälp med att starta, driva, utveckla och avveckla ditt företag.
 
Din checklista
För dig som ska starta företag och behöver veta vad du måste göra när du ska starta företaget. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du information och länkar som är anpassade till din situation.
 
Verksamt.se/stockholm

Här hittar man många intressanta organisationer, nätverk och aktiviteter för dig som funderar på att starta eller vill utveckla ditt företag i Stockholms län.

T.ex. Hitta personlig hjälp - Fyll enkelt i var och vad du vill ha hjälp med så matchas dina behov med de personer i länet som, kostnadsfritt, kan hjälpa just dig. Du får direkta kontakuppgifter till den person som bäst kan hjälpa dig.

 www.verksamt.se/stockholm

Illustrativ pil Arbetsförmedlingen

Om du har en affärsidé och vill starta eget kan du kontakta Arbetsförmedlingen för att ansöka om ”Starta-eget bidrag”.

Illustrativ pil Business Sweden

Business Sweden underlättar för svenska företag att växa internationellt, och för utländska aktörer att investera i Sverige. Det gör de genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 60 av världens mest intressanta marknader.
Business Sweden

Illustrativ pil CONNECT

Sveriges största nätverk och ideella organisation för dig som vill utveckla och ta ditt företag ett steg vidare. CONNECT vänder sig till företag med potential, skalbarhet och innovationshöjd. Som entreprenör ska man ha kommit en bit på vägen och ha en första affärsplan klar. Man måste uppfylla vissa kriterier för att bli antagen i CONNECT-processen, som är kostnadsfri för entreprenörerna.
CONNECT

Senast uppdaterad 2017-03-09