image description

Starta företag? Här finns hjälp att få!

Det finns mycket hjälp att få för dig som vill starta företag. Här presenterar vi några verksamheter som du kan få hjälp av.

Välkommen till Botkyrkas Näringslivscenter!

Här kan du som entreprenör och företagare komma i kontakt med nyckelpersoner i kommunen, få stöd och råd av kommunens Företagslots och Näringslivssamordnare och delta i starta eget-kurser, spännande frukostmöten och mycket mer. Näringslivscentret bidrar till förenklade processer i kontakt med handläggare och tjänstemän i frågor som rör bygglov och tillståndshantering. Dessutom erbjuder centret en plattform för affärsmöjligheter och nätverkande.

Nyföretagarcentrum

Inom kommunen finns Nyföretagarcentrum Botkyrka men det finns även flera nationella, regionala och privata aktörer som kan hjälpa dig som företagare. Via länkarna till höger på sidan kan du läsa mer om respektive verksamhet. Här får du råd och tips om hur du går till väga när du vill starta företag. Tillsammans går vi igenom din affärsidé för att hitta såväl styrkor som svagheter. Rådgivningen är kostnadsfri, personlig och konfidentiell.

IFS

Stöd till personer med invandrarbakgrund som vill starta och driva företag i Sverige.

Verksamt.se

Här hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera företag.

Almi Företagspartner

Information till dig som funderar på att starta företag och för dig som bestämt dig redan och arbetar med förberedelserna. Information finns också och för företagaren som redan kommit igång och varit verksam några år.

Arbetsförmedlingen

Om du har en affärsidé och vill starta eget kan du kontakta Arbetsförmedlingen för att ansöka om ”Starta-eget bidrag”

Försäkringskassan

På Försäkringskassans webbplats kan du som har startat företag få veta mer om socialförsäkringen. Vad händer om du blir sjuk, skadar dig i arbetet eller planerar att vara föräldraledig?

Tillväxtverket

Information om lagar och regler, smarta tjänster och praktiska tips.

Tillväxtverkets checklista 

Gör din egen checklista för att starta företag.

Registrera bolag

Kontakta Bolagsverket för att registrera ditt företag.

Skatteverket

Här kan du ansöka om momsregistrering och F-skatt samt information om moms- och skattefrågor. 

Företagsregistrering.se

Genom e-tjänsten ”Företagsregistrering.se”. Där kan du registrera ditt företag och på samma ställe även göra anmälan om skatter och avgifter.

Tullverket

Tullguiden på Tullverket ger bra och enkel information för dig som vill importera eller exportera varor.

Senast uppdaterad 2015-05-27