image description

En familj berättar

Familjen Hedin, familjehem har i mer än 35 år öppnat sitt hem och hjärta för barn som är i behov av hjälp, bland annat Simon. Sammanlagt har de tagit emot 27 barn i olika åldrar under åren.

”De flesta barnen har varit busungar i tonåren. Där har det varit viktigt att ge vår relation tid och stå fast vid det vi tror på. Det svåraste var nog när ungdomarna inte kom hem på kvällen och vi fick åka ut och leta!”

Simon bodde sammanlagt sju år hos familjen Hedin och smälte in bra. Han var omtyckt av lärarna i skolan, fick snabbt nya kompisar och lärde sig åka snowboard.

”Simon var omtänksam och artig men också impulsiv och äventyrslysten. Och han var en fantastisk förhandlare! I stället för att bråka var han listig och hittade argument till stöd för sin önskan! Det var en utmaning och han lärde verkligen oss vuxna mycket!”

Den fortsatta kontakten med Simons biologiska familj var viktig och tillsammans stöttade de varandra.

”Vi hade mycket kontakt med både Simons mamma och mormor. De kom och hälsade på varannan månad och bodde hemma hos oss.”

Familjen Hedins egna barn fick ofta en bra relation till de andra barnen. Nu i efterhand tycker de att de har fått lära sig mycket om livet. De känner att det alltid har funnits en rättvisa i familjen.

”Att fortsätta hålla kontakten när barnen har blivit vuxna är också mycket värd. Även våra egna barn håller kontakt med flera av sina "extrasyskon". Vi passar på att umgås med Simon när vi hälsar på vår dotter som bor i samma stad.”

Senast uppdaterad 2010-08-30