Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Industrilokal har brunnit i Tumba i natt

15 oktober 2023

Boende och närmiljö

Under natten har en industrilokal på 5 000 kvadratmeter brunnit ner i Skyttbrinks industriområde intill Himmelsbodavägen. Räddningstjänst har varit där med tre stationer och inga personer har påträffats i eller vid lokalen. Det luktar rök i området men det är ingen spridningsrisk för branden. Räddningstjänsten är kvar på plats och fokuserar på att bevaka branden och minska rökutveckling.

Polisen utreder branden med vissa avspärrningar. Det finns hushåll cirka 400 meter från industrifastigheten som ska kunna ta alternativ väg förbi med bil. Polisen beräknar att släckningsarbete kan pågå till 02.00 natten mot måndag.

Hänvisar till andra återvinningscentraler

Återvinningscentralen i Skyttbrink är inte tillgänglig under söndagen på grund av räddningstjänstens arbete i området. Istället hänvisas till återvinningscentraler i andra stadsdelar.

Fjärrvärmeledning avbränd, påverkar fastigheter i industriområdet

En fjärrvärmeledning har brunnit av vilket påverkar bland annat Skyttbrink gymnansium och en verkstad som ligger i området. Södertörns fjärrvärme beräknar att problemet ska vara åtgärdat under morgondagen med sikte på förmiddagen.

 

.


 

 

Andra har även läst