Öppna mobilmenyn

Stöd för anhöriga

Det kan vara svårt att vara anhörig till någon som är sjuk eller har det svårt på olika sätt. Därför erbjuder kommunen stöd för dig som är anhörig. Det finns olika former av stöd för barn, unga och vuxna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev? Vi skickar ut information om aktiviteter, föreläsningar och grupper cirka 1-2 gånger per termin.

Fyll i din e-post så hör vi av oss.


dotter som håller om sin pappa

Samtalsjouren

Samtalsjouren är ett av Sveriges största nätverk för samtalsterapeuter och hälsocoacher. Nu när det är så svåra tider och många behöver stödjande samtal arbetar vi helt ideellt. Vi behärskar flera olika språk inklusive teckenspråk och använder Skype, Messenger och andra digitala plattformar.

Inverkan på aktiviteter med anledning av coronaviruset

Botkyrka kommun har beslutat om försiktighetsåtgärder som rör verksamheter inom vård och omsorg, utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Syftet är att begränsa smittspridning och skydda sårbara medborgare.

Telefon, skype eller facetime

Kontakta anhörigsamordnaren när du behöver information/vägledning, har frågor om vad vilket stöd kommunen erbjuder, har frågor om anhörigaktiviteter eller behöver någon att prata med om din situation.

Stödlista: Psykisk hälsa i kristid

Råd och länkar anpassade för olika målgrupper och behov.

Anhörigstöd: psykisk ohälsa, missbruk, neuropsykiatriska diagnoser (ej LSS)

Mottagning vuxna
Socialförvaltningen
Telefon: 08-530 618 00

Anhörigsamordnare: äldre, funktionsvariationer (inklusive LSS)

Johan Nicander
Vård- och omsorgsförvaltningen
Telefon: 08-530 610 69
E-post: anhorigstod@botkyrka.se