Störningsinformation:
Kokningsrekommendation av dricksvatten för boende i Tullingeberg
Dölj meddelande
25 aug
Botkyrka

Eidfestival

Bild

Kom och fira eid med dans, musik, poesi, marknad och massor av aktiviteter! Den muslimsk högtiden Eid infaller 22 augusti. Syftet med arrangemanget är att muslimska föreningarna tillsammans med övriga föreningar i föreningsrådet presenterar sin kultur, musik, dans till Botkyrkabor särskilt barn och ungdomar 5 år - 29 år. Vi i föreningsrådet tycker att det är ett sätt att komma närmare till Botkyrkabor med andra kulturer, språk och vanor och motverka främlingskap och bidra till ett samhälle med god samverkan. Syftet är också att erbjuda medborgarna ett tillfälle att förtidsrösta inför höstens val.

Eid-festivalen är ett öppet evenemang där föreningarna erbjuder dans, musik, poesi, barnaktiviteter, tävlingar, gör det själv aktiviteter, hennamålning och mycket mer. I anslutning till festivalen finns marknad där du kan köpa mat, kläder, hantverk, specerier etc. från olika delar av världen. Kommunens demokratiutvecklare Ahmad Azizi håller i information om valet. Valinformatörer är på plats för att uppmana folk att rösta i mobila vallokalen som finns på plats för de som ska förtidsrösta inför val 9 september 2018.

Evenemanget arrangeras av Alby föreningsråd tillsammans med Alby moske och föreningarna. I samarbete med Botkyrka kommun och ABF Botkyrka-Salem.

Välkommen!

Mer information
Datum: 25 augusti 2018
Tid: 11:00 - 22:00
Ort: Botkyrka
Plats: Alby sporthall, Albyvägen 20, Norsborg
Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 augusti 2018