Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län / Fire Ban in Stockholm County
Dölj meddelande

Ny högstadieskola i Hallunda

Botkyrkas utbildningsnämnd vill att kommunen bygger en ny högstadieskola på samma plats där Brunnaskolan ligger idag. Brunnaskolan är i mycket dåligt skick och nämnden vill att kommunen ska riva skolan redan under år 2019 för att ge plats för en ny. Skolan ska ha plats för 590 högstadieelever från Hallunda och Norsborg.

- Det är investeringar som den här som gör mig stolt att vara utbildningsnämndens ordförande i skolkommunen Botkyrka, säger Emanuel Ksiazkiewicz (S). - Vi behöver krossa skolsegregationen. Det här blir en modern högstadieskola och det är precis vad vi behöver i Hallunda. En ny högstadieskola med tydlig profil, kombinerat med våra satsningar på lärare och fler vuxna i skolan, ger ungdomarna i Hallunda och Norsborg en skola de kan se fram emot att gå i.

– Det ska bli en attraktiv skola med fokus på kunskaper, trygghet och trivsel som ger våra ungdomar möjlighet att lyckas med sin skolgång och därmed i livet, säger Susanne Englund som är verksamhetschef för Botkyrkas grundskolor. - Vi vill samla alla sjuor, åttor och nior i Hallunda och Norsborg på en enda skola för att erbjuda en likvärdig utbildning för alla elever.

Det finns redan en budget på 236 miljoner kronor för att bygga en ny skola i Hallunda men nämnden vill nu tidigarelägga bygget ett år. Beslut fattas i kommunfullmäktige i mars.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 februari 2018