Stäng meddelande

Botkyrka kommuns yrkeshögskola får fyra nya utbildningar

Bild

Jesper "Lill Mora" Eliasson en av våra ungdomar som gick Livesändningsspecislistutbildningen på Xenter och jobbar nu som kameraman i TV-branschen

Idag, tisdag den 29 januari kom beskedet från Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH om att Botkyrka kommuns yrkeshögskola Xenter får fyra nya utbildningar.

De nya utbildningarna är: Elkonstruktör, Fibertekniker, Underhållstekniker automation och VFX-artist. Xenter fick också förnyat förtroende att utbilda 3D-tekniker, Fastighetsförvaltare och Hisstekniker.

Xenter beviljades 7 av 12 sökta utbildningar vilket är det största tillskottet Xenter fått. Med sammanlagt 14 utbildningar fortsätter Xenter att vara den största YH-utbildaren på Södertörn och en av de större i Stockholmsområdet.

- De senaste åren har vi varit först med att starta många unika utbildningar bland annat 3D-tekniker och VR-producent. Nu breddar vi våra utbildningar med Fibertekniker och VFX-artist. Lite extra unikt är också att vi har alla maskiner, kameror och TV-studior i våra lokaler, resurserna finns på plats, säger Agneta Göransson, YH-chef på Xenter.

Mer information om våra utbildningar och våra öppna hus hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 januari 2019