Störningsinformation:
Störningar i e-tjänsten för bygglov 30 januari
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Toppbetyg för Botkyrkas Yrkeshögskola Xenter

Flera av utbildningarna på Xenter håller mycket hög kvalitet, enligt Myndigheten för Yrkeshögskolan.
- Vi har kämpat länge och envetet. Kvalitetsbetyget vi fått är det högsta man kan få vilket vi naturligtvis är mycket stolta över. Det är ju ett kvitto på att utbildningen fungerar bra, säger Björn Egertz.

Utbildningarna Livesändningsspecialist länk till annan webbplatsoch Hissteknikerlänk till annan webbplats bedömdes båda vara på högsta nivå. ”Myndigheten bedömer att utbildningarna uppfyller myndighetens fastställda kvalitetskriterier och har mycket hög kvalitet.

Björn Egertz som varit utbildningsledare på utbildningen Livesändningsspecialist under de senaste 7 åren menar att resultatet beror på att Xenter och företagen i branschen har haft ett tätt samarbete och tillsammans utvecklat pedagogik och utbildningsmoment.

– För det första måste vi slå oss för bröstet allihop som medverkar till att göra Liveutbildningen till vad den är idag. Det vill säga ledningsgruppen och vi på skolan. Vi har kämpat länge och envetet. Kvalitetsbetyget vi fått är det högsta man kan få vilket vi naturligtvis är mycket stolta över. Det är ju ett kvitto på att utbildningen fungerar bra, säger Björn Egertz.

Myndigheten för yrkeshögskola genomförde sitt kvalitetsarbete under 2018-2019. Även utbildningen Storköksteknikerlänk till annan webbplats granskades och bedömdes hålla hög kvalitet.

Utbildningen Livesändningsspecialist har genomfört 9 omgångar och är beviljade 2 omgångar till med start hösten 2019 och 2020.

Läs hela nyheten härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 maj 2019