Årets kultur- och idrottsstipendiater hyllades på Hjärta Botkyrka

Det var glada miner när årets mottagare av Botkyrka Barn- och ungdomskulturpris, Botkyrka kulturstipendium, Botkyrkas idrottsstipendium och Botkyrkas stjärnor fick motta blommor, diplom och publikens jubel i ett fullsatt Hågelbyparken söndag 28 augusti.

Stipendie

Fotograf: Tobias Fischer

Botkyrka Barn- och ungdomskulturpris 2016

Kultur- och fritidsnämnden tilldelar Pontus Ahlbäck och Sauda Luzze Botkyrka Barn- och ungdomskulturpris 2016. Den totala stipendiesumman är 10 000 kronor och därmed får pristagarna 5 000 kr var i år.

Fem personer, varav två män och tre kvinnor var nominerade eller sökande till Botkyrka Barn- och ungdomskulturpris 2016. Barn- och ungdomskulturpriset delas ut på festivalen Hjärta Botkyrka 28 augusti 2016 klockan 12.

Pontus Ahlbäck

Motivering:Pontus Ahlbäck är en stor musikalisk begåvning och en ambitiös och målmedveten ung gitarrist och musiker. Som tidigare elev i Kulturskolan en inspirerande förebild för andra unga.

Sauda Luzze

Motivering: Sauda Luzze är en positiv kraft som använder sin energi för att skapa nätverk och möjligheter för andra. Sauda bor i Alby och är en drivande och fin förebild för andra unga tjejer.

Botkyrka Kulturstipendium 2016

Kultur- och fritidsnämnden tilldelar Tumba Bruks Musiksalonger Botkyrka Kulturstipendium 2016. Stipendiesumman är 30 000 kronor. 15 personer, varav 8 män och 7 kvinnor var nominerade eller sökande till Botkyrka Kulturstipendium 2016.

Botkyrka Kulturstipendium delas ut på festivalen Hjärta Botkyrka 28 augusti 2016 klockan 12.

Tumba Bruks Musiksalonger

Motivering: Tumba Bruks Musiksalonger har sedan starten för två år sedan blivit ett mycket uppskattat och livaktigt inslag i Botkyrkas kulturliv. David Wärn och Carolina Wärn Bråkenhielm har med Musiksalongerna skapat en för Botkyrka ny verksamhet av högsta kvalité.

Botkyrkas idrottsstipendium 2016


Ges till Lovisa Östervall, som för IFK Tumba friidrott vann senior-SM i mångkamp och blev sjua i junior-EM, samt till Azam Khalil som har startat och lyft Alby Cricketklubb till elitserien som spelare, tränare och ordförande.

Botkyrkas stjärnor 2016


Stefan Ostojic från Arameisk/Syrianska IF/Falcao Futsal och Melissa Besara från Futebol Da forca och IFK Tumba är Årets unga idrottare.

Årets lirare är Imran Lohdi och Amro El Sayed som får priset för sitt engagemang inom Botkyrkas organiserade spontanfotboll.

Kjell Pedersen har utnämnts till Årets ledare för sitt arbete inom Botkyrka boxningsklubb.

Årets eldsjäl är Camilla Näslund som belönas för sitt stora engagemang som ordförande i Botkyrka konståkningsklubb.

Årets kreativa föreningsentreprenör är Lars Stigberg, ordförande i IFK Tumba SOK, eftersom han i 40 år varit en förebild för andra ledare med Botkyrka som geografisk bas.

Årets idrottsstipendier delas ut på festivalen Hjärta Botkyrka 28 augusti 2016 klockan 12.​

Läs mer

Om Botkyrka kulturstipendium

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 juni 2017