Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län
Dölj meddelande

Filmpriser till Botkyrkafilmare

Bild på Abdirahman ”Abbe” Mohamed som var en av flera Botkyrkafilmare som vann priser på Stockmotionfestivalen.

Abdirahman ”Abbe” Mohamed var en av flera Botkyrkafilmare som vann priser på Stockmotionfestivalen. Foto: Fanzingo.

Flera unga filmare från Botkyrka fick nyligen ta emot priser vid den regionala kortfilmsfestivalen Stockmotion på Filmhuset i Stockholm.

Tolvåringarna Abdirahman Mohamed och Ibrahim Sacko Kamara från Fittja fick ta emot pris för bästa film i ålderskategorin Lättvikt 6-12 år för sin animerade film ”100 kronor”. Filmen är framställd i ett projekt på Fittja bibliotek. De blev belönade med ett presentkort på 2000 kronor som de kan använda till filmutrustning. Läs mer om filmarna och filmen här https://mitti.se/nyheter/tolvaringarna-gjorde-filmfestival/länk till annan webbplats

Även Tullingebon Emma Bogos vann pris för bästa manus i ålderkategorin Mellanvikt 16-19 år för sin film Ideal. Filmen handlar om samhällets skönhetsideal och kroppshat. Filmen har framställts med stöd av Mediehuset Fanzingo i Alby, som i sin tur stöds av Botkyrka kommun. Läs mer om Emma och klicka på en länk till hennes film på www.botkyrkasroster.selänk till annan webbplats här http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/emmas-film-om-kroppshat-vann-pris-pa-filmfestival/repqjq!CZDqLW1ty1NywY8moiQjpg/länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 oktober 2017