Stäng meddelande

Marie Johansen blir ny bibliotekschef

Marie Johansen, verksamhetschef för biblioteken i Botkyrka

Marie Johansen, ny verksamhetschef för biblioteken i Botkyrka.

Marie Johansen blir ny verksamhetschef för biblioteken i Botkyrka. Marie är enhetschef för Hallunda, Alby och Fittja bibliotek sedan snart sex år, och tillträder sin nya roll 13 augusti.

—Jag är jätteglad och ser fram emot att fortsätta jobba med biblioteken i mitt nya uppdrag och just i Botkyrka kommun, för modet och för värdegrunden som är så stark.

En av de saker som Marie kommer att behöva fokusera på är omställningen mot ett mer uppsökande arbetssätt

—Det har varit en bubblare i flera år nu. Vi har inte hittat formerna riktigt, varken för genomförandet, eller för förändringsarbetet från ledningshåll. Vardagen har fortsatt att se likadan ut. Men minskade kommunala budgetar och ökad statlig styrning med bidragsansökningar kommer att ställa nya krav på planering och parallell gasning och bromsning, och ett projektliknande sätt att arbeta. I rollen som verksamhetschef tänker jag mig att den ekonomiska styrningen blir central, att utifrån den och våra styrdokument ge enhetschefer och verksamhetsutvecklare tydligare stöd för nya arbetssätt i den vidare verksamheten.

Marie har 20 års erfarenhet inom bibliotek, bland annat genom flera roller inom Stockholms stadsbibliotek och Regionbibliotek Stockholm under nio års tid.

—Det ska också bli så spännande att vara en del av ledningen av Kultur- och fritidsförvaltningen, och att tillsammans fullt ut tänka medborgarens fokus och likvärdighet inom kultur och fritid, och inte endast bibliotek.

—Det har varit en lång och svår rekryteringsprocess där Marie i hård konkurrens fått jobbet som verksamhetschef för biblioteken. Jag är glad att Marie vill utvecklas vidare inom vår organisation och ser fram emot att se henne leda biblioteken, inte minst i det förändringsarbete som följer i biblioteksprogrammets riktning, säger Anja Dahlstedt, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 maj 2018