Sjöterassen i Fittja nominerat till bostadspris

Sjöterassen i Fittja är ett av fyra bidrag som har nominerats till Sveriges Arkitekters Bostadspris – ett pris som syftar till att stimulera och öka kunskaperna om bra bostadsbyggande i Sverige.

Sjöterassen i Fittja

Fotograf: Sofia Pettersson, Sjöterassen

Bostadsprisets jury beaktar särskilt boendekvaliteter, en god genomförandeprocess, tradition och internationella influenser samt hur tekniska innovationer gestaltas. Vinnaren i Bostadspriset presenteras den 29 november på Arkitekturgalan i Stockholm.

Sjöterassen består av 42 hus som ligger i slänten mot Albysjön i Fittja. Området består av en blandning av enfamiljsbostäder och mindre lägenheter i radhus och är ett samtida tillägg till miljonprogramsbebyggelsen i Fittja. Byggnadstekniken med prefabricerade volymelement är kostnadseffektivt och har valts för att ge fler möjlighet att köpa en bostadsrätt.

De andra nominerade bidragen är bostadshuset Katscha i industrilandskapet i Norrköping, brf Tenoren i Malmö samt hyresrättshusen Korthållaren i Vällingby. De fyra nominerade bidragen skiljer sig kraftigt åt och visar bredden i dagens bostadsbyggande.

 

Läs mer

Läs mer om Bostadsprisetlänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 juli 2017