Invigning av nya bostäder i Riksten Friluftsstad

Bild på byggnad

Torsdagen den 1 december var det invigning av de nya bostadsrätterna som Hangaren bostad byggt i Riksten.

På plats för att klippa band var Anna Anderberg, Näringslivschef på Botkyrka kommun och Antonio Ameijenda, Mark- och exploateringschef på Botkyrka kommun.

- Det känns kul att tillsammans med kommunen bygga det framtida Botkyrka. Vad som känns extra bra i just detta byggprojekt är att vi lyckats visa att det går bygga bostäder i trafikintensiva lägen och ändå skapa ett bra boende med en attraktiv utemiljö och med mycket god ljudkomfort, säger Anders Larsson, byggansvarig på Hangaren bostad

Lägenheterna i det nya kvarteret Vakten sålde slut på ett dygn och det stod 96 personer i kö. Hangaren Bostad har lyckats skapa ett tryggt område med god belysning åt de boende, men närheten till livsmedelsbutik är även en stor tillgång.

- Det är bra att hela Riksten växer med bostäder, eftersom nästa år kommer detaljplanen för Riksten företagspark bli klar. Det innebär att vi kommer att ha 21 hektar företagsmark att sälja. Vilket kommer öka möjligheten för att kunna bo och verka inom samma område, säger Anna Anderberg, Näringslivschef Botkyrka kommun.

- Detta är ett steg närmare målet med 4000 nya bostäder till år 2020. Utvecklingen i Riksten har varit långt över förväntan och vi höjer nu ambitionsnivån ytterligare för bostadsutvecklingen, säger Antonio Ameijenda, Mark- och exploateringschef på Botkyrka kommun.

Invigning av nya bostäder

Joacim Lind, Henrik Abelin, Anna Anderberg, Anders Larsson, Peter Lindgren, Antonio Ameijenda

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 juni 2017