Störningsinformation:
Vattenavstängning vid Lindhovsvägen
Dölj meddelande

Botkyrka kommun säljer fastigheten Samariten 1 till Sterner Stenhus

Botkyrka kommun säljer fastigheten Samariten 1, Tumba vård- och omsorgsboende, till Sterner Stenhus.

flygbild

Flygbild från 2004 över Samariten 1, Tumba. Foto: Botkyrka kommun

Den nya ägaren tillträdde fastigheten den 12 januari 2017 och ska nu bygga om lokalerna till anpassade och moderna bostäder för kommunens äldre medborgare.

Sterner Stenhus vann upphandlingen som Botkyrka kommun genomförde under våren 2016. Upphandlingen omfattade, utöver fastigheten, hyresavtal för vård- och omsorgsboende samt verksamhetslokaler. Tekniska nämndens fattade tilldelningsbeslut 20 juni 2016 och beslut om försäljning och hyresavtal fattades på tekniska nämndens möte 12 december 2016.

Omfattade ombyggnad de kommande åren

Sterner Stenhus kommer att bygga om lokalerna för vård- och omsorgsboendet så att det motsvarar nyproduktionsstandard. När ombyggnaden är helt klar i slutet av augusti 2018 kommer Botkyrka kommun att driva och erbjuda 120 vård- och omsorgplatser. Kommunen skriver hyresavtal med Sterner Stenhus fastigheter AB och de enskilda boende hyr av kommunen.

− Det känns bra att vi nu går i mål med uppdraget att sälja Samariten som vi fick av kommunfullmäktige 2015, säger Åsa Engwall, förvaltningschef för tekniska förvaltningen.

Nu startar nya ägaren detaljplaneringen av hur renoveringarna av vård- och omsorgsboendet ska gå till. Planeringen kommer att pågå under cirka tre månader, därefter startar ombyggnationer i etapper med halva våningsplan i taget. Omflyttningen i huset ska ske med största möjliga hänsyn till de äldre.

− Vi är mycket glada över att få förvärva en fantastisk fastighet med stora utvecklingsmöjligheter med kommun och landsting som hyresgäster. Projekteringen av ombyggnationen har inletts och de nya modernare lägenheterna på äldreboendet beräknas stå klara under 2018. Jag är själv uppvuxen i Botkyrka och är extra glad att kunna ta socialt ansvar och bidra tillbaka till kommunen genom att utveckla och förbättra Samariten 1 och Hallunda Centrum, som vi förvärvade under 2016, säger Elias Georgiadis som är VD för Sterner Stenhus-koncernen.

 

Läs mer

Pressmeddelande 170113 Sterner Stenhus

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juli 2017