Botkyrka tredje bästa kommun i Stockholm på tillväxt!

Botkyrkas företag placerar sig på en hedervärd tredjeplats när kreditupplysningsföretaget Syna granskar tillväxten i näringslivet.

Anna Anderberg

Anna Anderberg, Näringslivschef i Botkyrka

Varje år delar kreditupplysningsföretaget Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Syna granskar boksluten från alla svenska aktiebolag, och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Botkyrka har klättrat från åttonde plats 2015 till en tredje plats bland Stockholms kommuner.

- Det är väldigt positivt att Botkyrka kommun återigen är med i toppen av Synas årliga ranking. Vi jobbar aktivt för att främja tillväxt och stödja våra företag, under 2017 kommer vi genomföra ytterligare satsningar, säger Anna Anderberg, Näringslivschef på Botkyrka kommun.

Upplands Väsby kommun vinner Bästa Tillväxt 2016 i Stockholms län, följt av Huddinge på andra plats och Botkyrka på tredje.

Botkyrka har vunnit Bästa Tillväxt två gånger tidigare: 2012 och 2010. I år klättrar Botkyrka flera placeringar, från åttonde till tredje plats.

Om priset

Bästa Tillväxt premierar en stabil utveckling i näringslivet, och går till den kommun i varje län som har störst andel växande företag.

Tre värden mäts:
- Andelen företag som har en omsättningsökning > 5 % mellan de två senaste årsredovisningarna.
- Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
- Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna. Indexet baseras på alla svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut. Kommuner med färre än 100 aktiebolag är inte med i mätningen eftersom resultatet annars blir missvisande.

Läs mer

SYNA Bästa Tillväxt 2016länk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 juni 2017