Unik konstfrusen isbana öppnas i Alby

Den 5 februari invigs en isbana i Alby folkhälsopark. Minst lika mysig som Kungsträdgårdens skridskorink tror både kommunens ansvariga och unga i Alby som varit med i planeringen.

Alla som vill kan också låna hjälm och skridskor i anslutning till isbanan.

Alby folkhälsopark invigdes hösten 2015, målet var att i nära samarbete med Albyborna skapa en sjudande och jämställd aktivitetsplats för gammal som ung. DJ-bås i betong med bluetooth, basketplan inramad av femton meter konstverk och utegym med crossfitinriktning är exempel på aktivitetsytor som byggts i parken.

Nu är det dags för den sista pusselbiten att komma på plats, en konstfrusen isbana med måtten 14 gånger 21 meter. Den är ett önskemål från framförallt unga tjejer i Alby som efterfrågat ”is som i Kungsan men i Alby”. Utlåning av skridskor och hjälm som skänkts av Generation Hockey kommer att ske under invigningen och framåt, och en högtalaranläggning ser till att alla får musik till åkningen.


Isbanan är den enda i sitt slag i Stockholmsområdet, och är miljövänlig och energieffektiv. Den ska hålla åkbar is upp till 15 plusgrader och ligger på plats i Alby folkhälsopark från december till mars om vädret tillåter. Under den varmare perioden på året monteras den ned och förvaras på annan plats.

- I Botkyrkas idrottsprogram finns målsättningen att Botkyrka ska bli bäst i Sverige på att erbjuda möjligheter till spontanidrott! Det gäller även spontan vinteridrott och därför är det glädjande att det nu invigs en rink i Alby. Skridskoåkning är jämlik aktivitet så jag hoppas att många, oavsett bakgrund, kön eller ålder, kommer att lockas att åka här i Alby, säger Robert Aslan, ordförande i kultur och fritidsnämnden.

Under invigningen av isbanan söndag 5 februari kl. 13-15 kommer hockeyhjältar från Generation Hockey att vara på plats i Alby och inspirera. Djurgården hockey kommer att lotta ut matchbiljetter och Botkyrka konståkningsklubb kommer att ha uppvisning. Konyaspor KIF bjuder på förtäring av mat och dryck och det kommer att finnas möjlighet att låna utrustning och testa isen för alla som vill.

Är du intresserad av att bevaka framväxten av den nya isbanan och prata med kommunens ansvariga och unga i Alby som varit med i planeringen?

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 november 2017