Störningsinformation:
Vattenavstängning vid Lindhovsvägen
Dölj meddelande

Botkyrka kommun uppmärksammar världsvattendagen

Illustration av vattenledningar

Onsdag den 22 mars är det Världsvattendagen, en dag när vi uppmärksammar världens viktigaste naturresurs och livsmedel – vattnet.

Tillgång till rent vatten är en självklarhet för oss här i Sverige. Och borde vara en rättighet för alla. Men rent vatten är ingen självklarhet, faktum är att 760 miljoner människor inte har tillgång till rent dricksvatten.

Alla är beroende av att ha tillgång till rent vatten. Samtidigt är vatten är inte en oändlig resurs. Det skapas inget nytt vatten så det är viktigt att vi alla tar hand om det vatten vi har.

I Botkyrka kommun vill vi uppmärksamma hur viktigt det är att vi är rädda om det livsviktiga vattnet. Därför jobbar vi aktivt med att informera om hur vi alla kan vara med att bidra till att vi får ett renare vatten.

Du kan bidra till ett renare vatten

Med smarta val i vardagen bidrar du till fortsatt friskt vatten, rena hav och sjöar. Genom att följa våra enkla tips kan du bidra till att vattnet ska fortsätta rinna rent och friskt från våra kranar.

Diska effektivt

Fyll diskmaskinen innan du sätter igång den, skrapa bort matresterna och använd kortprogram. Om du diskar för hand, tänk på att inte diska under rinnande vatten.

Hoppa över badet, ta hellre en snabbdusch

Ta en snabbdusch istället för att bada och stäng av vattnet när du tvålar in dig. Genom att till exempel byta ut ditt gamla duschmunstycke mot ett nyare munstycke kan du mer än halvera vattenåtgången.

Kranvatten istället för flaskvatten

Skaffa dig en bra återanvändbar vattenflaska tillverkad av BPA-fri plast eller aluminium. Som du sedan fyller på med vatten från kranen, istället för att köpa flaskvatten.

Fler tips om hur du bidra till ett renare vatten hittar du på botkyrka.se/ettrenarevattenlänk till annan webbplats

Information om världsvattendagen

Världsvattendagen instiftades av FN 1993 för att få människor i hela världen att uppmärksamma olika vattenfrågor och visa hur viktigt vatten är för mänskligheten.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juli 2017