Botkyrka deltar i världens största fikapaus

Välj Fairtrade-märkta varor

Välj Fairtrade-märkta varor

Den 11-13 maj är det dags för World Fairtrade Challenge. Då samlas människor över hela världen och fikar en Fairtrademärkt produkt för att visa att vi genom vår konsumtion kan bidra till bättre villkor för de som odlar och producerar våra varor.

Under World Fairtrade Challenge anordnas flera aktiviteter i Botkyrka. Det bjuds på fairtrade-fika på medborgarkontoren, fairtrade-certifierade tepåsar delas ut på tunnelbanestationer och fairtrade kaffe serveras i entrén till kommunhuset i Tumba.

Var med på en rättvis fikapaus

Att vara med är busenkelt. Allt du behöver göra är att fika med minst en Fairtrade-märkt produkt någon gång den 11–13 maj. Ordna en egen fika eller delta i någon av alla fikapauser som ordnas runtom i Botkyrka. Genom att registrera din fikapaus på www.fairtradechallenge.se hjälper du Botkyrka att vinna fikautmaningen som innebär att kommunerna tävlar mot varandra i antalet registrerade fikatillfällen.

Välj Fairtrade-märkt

Fairtrade är en oberoende produktmärkning som bidrar till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer. När du köper Fairtrade-märkta produkter innebär det att:

  • Odlare och anställda får rättvisa löner
  • Barnarbete och diskriminering motverkas
  • Demokratin och organisationsrätten främjas
  • Miljöhänsyn och ekologisk produktion främjas
  • Lokalsamhället utvecklas socialt och ekonomiskt

Botkyrka kommun är en Fairtrade City

Botkyrka kommun blev en diplomerad Fairtrade City 2010. Fairtrade City är en diplomering till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Det finns fler än 1850 Fairtrade City i världen och 70 kommuner i Sverige är diplomerade.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 maj 2017