Störningsinformation:
Vattenavstängning vid Lindhovsvägen
Dölj meddelande

20 kommuner i gemensam cykelkampanj

Vi är alla cyklister. Det är budskapet från 20 kommuner i en gemensam kampanj som startar i dagarna och pågår i samband med den europeiska Trafikantveckan. Syftet med kampanjen är att på ett enkelt, varmt och humoristiskt sätt visa på vinsterna med att välja cykeln som färdmedel.

Framkomlighet och miljö är gemensamma frågor för hela Stockholmsregionen. Kampanjen syftar till att fler ska upptäcka hur enkelt och snabbt det kan vara att cykla.

– Botkyrka kommun har som mål att vara fossilbränslefritt år 2030. En del i det arbetet är att göra det enklare för våra medborgare att resa klimatsmart, till exempel genom att cykla. De flesta kan vara cyklist, även om man använder bilen eller andra transportmedel ibland också, säger Liselott Söderström, trafikplanerare i Botkyrka kommun. 

Att så många kommunerna samverkar i en och samma kampanj förstärker budskapet om att cykeln är ett prioriterat och allt viktigare framtida transportmedel. Ett mål är att fler ska cykla, inte minst när det gäller korta resor där många idag av vana tar bilen.

Under kampanjperioden kommer Botkyrka kommun att arrangera flera aktiviteter som till exempel erbjuda gratis cykelservice, dela ut cykelkartor samt arrangera en cykelskattjakt.

Fakta om Ressmart

ResSmart är en plattform för erfarenhetsutbyte, kunskapshöjning och samarbete kring arbetet med hållbara resor. Idag består ResSmart av 20 medlemskommuner i Stockholms län samt trafikförvaltningen, Stockholms läns landsting. Syftet med ResSmart är att få igång arbetet med hållbara resor i Stockholmsregionen, skapa synergieffekter och driva i konkreta samarbetsprojekt. Cykelkampanjen "Vi är cyklist" är ett projekt där kommunerna Botkyrka, Danderyd, Haninge, Huddinge, Järfälla, Karlskrona, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nynäshamn, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker deltar.


Fakta om Trafikantveckan

Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Den europeiska Trafikantveckan äger rum den 16–22 september 2017.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 januari 2018