Stäng meddelande

Värmebölja och vattentillgång

Här hittar du samlad information och råd om värmeböljan och vattentillgång i kommunen. 

God tillgång på vatten i Botkyrka

Vattentillgången är för närvarande god i Botkyrka, men värmen håller i sig därför är det bra om vi fortsätter använda vattnet smart. Under juli går vattenförbrukningen ner och är lägre än under andra månader eftersom många är bortresta. I nuläget finns inga planerade restriktioner för vattenanvändningen i Stockholm.

Här hittar du Stockholm Vatten och Avfalls tips för smart vattenanvändning.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Så här arbetar Botkyrka kommun med åtgärder i värmeböljan

Sommarens värmebölja och torka påverkar många medborgare. Botkyrka kommun genomför flera olika åtgärder för att underlätta och informera medborgarna med anledning av värmeböljan och eldningsförbudet. Utöver verksamheternas ordinarie riskbedömningar och handlingsplaner, har en rad åtgärder lagts till sommaren 2018 för att underlätta för medborgarna i värmen. Bland annat har extra fläktar köpts in till verksamheter inom vård- och omsorg, skolor och förskolor har luftast inför terminstarten och användadet av maskiner vid gräsklippning har minskats.

Läs mer om hur Botkyrka kommun hanterar värmeböljan.

Goda råd vid värmebölja

Värmen håller i sig och Stockholms läns landsting har bra tips på hur du kan hantera värmen.

Gå in på 1177 Vårdguiden och läs bra och nyttig information om hur du ska hantera värmen. Till exempel vilka symptom du ska vara extra uppmärksam på samt råd och tips på vad du kan göra själv och när man ska kontakta vården.

Råd vid värmebölja på 1177 Vårdguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Eldningsförbudet är hävt

Länsstyrelsen har beslutat att upphäva eldningsförbudet i Stockholms län. Förbudet upphör att gälla från och med onsdagen den 15 augusti 2018 klockan 14.00. Tänk på att all eldning sker på eget ansvar.

På Länsstyrelsens webbplats kan du läsa merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Tidigare nyheter

Fler besök hos äldre med hemtjänst på grund av värmen, nyhet från 19 juli 2018

SMHI varnar för extremt höga temperaturer, nyhet från 15 juni 2018

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 augusti 2018