• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Pressinbjudan: Regeringens nationella samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården besöker Botkyrka

Pressinbjudan: Regeringens nationella samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården besöker Botkyrka

Cecilia Grefve

Cecilia Grefve, regeringens nationella samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården. Foto: Sören Andersson, regeringskansliet

Regeringens nationella samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården gör uppföljande besök i Botkyrka.

Imorgon, den 22 februari, återbesöker Cecilia Grefve, regeringens nationella samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården, Botkyrka kommun. Vid det första besöket påbörjades upprättandet av en plan för handling, och nu följs den upp.

- Den sociala barn och ungdomsvården är en fråga som involverar kommunens alla delar. Under dagens möte deltar därför såväl kommunstyrelse som social-, utbildnings- och kultur- och fritidsnämnderna. Även hälso- och sjukvården och socionomutbildningen är inbjudna. Utmaningar som framkommit är bland annat att öka barn, unga och vårdnadshavares inflytande, och bättre samverkan. Jag hoppas naturligtvis att kommunerna har jobbat med dessa utvecklingsområden i sina planer för handling och att vi kan skönja resultatet av detta, säger Cecilia Grefve, regeringens nationella samordnare.

Tid och plats för pressträff

Tid: klockan 14:00-14:30
Plats: Kommunhuset, Munkhättevägen 45, 14785 Tumba
För anmälan till pressträffen, kontakta Eric Hetting, 072 237 41 05
eric.hetting@regeringskansliet.se

Representation från både kommunens politik och verksamhet finns med på pressträffen.

Driva på utvecklingen

Cecilia Grefve har sedan tidigare besökt samtliga 50 kommuner som ingår i samarbetet en gång och gör nu återbesök i kommunerna för att diskutera hur kommunerna utvecklat arbetet sedan förra besöket.

Syftet är att driva på utvecklingen av en social- barn och ungdomsvård av god kvalitet. Vid det första kommunbesöket rekommenderades kommunen att ta fram en plan för handling för hur de ska förbättra den sociala barn- och ungdomsvården. Planen följs upp vid det andra besöket. ARbetet bedrivs i bred delaktighet med andra så som barnrättsorganisationer, SKL, myndigheter, forskare och olika fackliga organisationer.

Cecilia Grefves uppdrag är förstärkt och samordnaren ska rapportera till barn-, äldre- och jämställdhetsministern var tredje månad. En slutrapport ska presenteras i december 2017. Det går att läsa mer om uppdraget här
www.socialbarnungdom.selänk till annan webbplats

Information om Botkyrkas arbete med dessa frågor kan fås av Göran Törnblom, verksamhetschef på Socialförvaltningen, goran.tornblom@botkyrka.se.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 maj 2017