SFI-elever i samtal om demokrati och politik

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Syftet med information och samtalen är att SFI-eleverna ska lära sig mer om demokratin i Botkyrka och hur de kan påverka.

”Det finns folk som dör för att utöva sin demokratiska rätt”. Orden kommer från Ahmad Azizi, som är kommunens demokratiutvecklare. Han står på en tillfällig scen som har byggts upp på Xenter i Tumba.

Under två dagar vid fyra tillfällen får kommunens elever från SFI information om hur demokratin fungerar i Botkyrka kommun med syfte att engagera eleverna att rösta i valet. Vid samma tillfälle får de också möjlighet att samtala med kommunens politiker för att göra sig en bild av vad varje parti står för. ”Det finns ingen perfekt demokrati i världen men det finns alternativ som är bättre än andra och tänk på att alla röster är lika värda” säger Ahmad Azizi från scenen.

Det är viktigt att rösta

Hasanuddin Hassanuddin - elev SFI

Hasanuddin Hassanuddin

Det är många elever på plats. Sammanlagt kommer cirka 350 personer ha fått ta del av informationen. Deltagaren Hasanuddin Hasanuddin från Fittja tycker att han har fått bra information.

- Det här landet är väldigt demokratiskt jämfört med det landet jag kommer ifrån. Jag tror på demokratin. Om jag vill ändra på något i mitt liv så kan jag göra det. Jag tror på att man kan ändra saker genom att rösta.

Aliya Ghassen - elev SFI

Aliya Ghassen

Förutom allmän information får varje parti några minuter vardera på att presentera sig på scenen innan det är dags för eleverna att mingla runt och samtala med politikerna. Aliya Ghassen som bor i Tumba tycker att upplägget är bra.

- Jag har fått veta mer om partierna jag kan rösta på och att de står för olika saker. Det är viktigt att rösta och säga vad man tycker. Jag har fått bra information i dag.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 december 2017