Stor uppslutning under första frukostmötet för 2017

Medarbetare på frukostmöte

8 februari arrangerades årets första frukostmöte för Botkyrkas företagare på Tumbascenen. Ett 60tal företagare närvarade och mötets huvudfokus var att diskutera utvecklingen av Vårsta centrum.

På plats för att hälsa välkommen var Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande. Följt av Anna Anderberg, näringslivschef som berättade om kommunens pågående och kommande projekt. Hürriyet Demirörs, centrumägare i Vårsta informerade om den planerade utvecklingen av centrumet. Det blev ett aktivt möte med många intressanta frågor.

Att skapa arenor och mötesplatser för företagare är en viktig del för att skapa ett gott företagsklimat i Botkyrka kommun. Därför anordnas 5-6 frukostmöten per år och 2 näringslivsforum. Efter frukostmötet passade vi på att ställa några frågor till två av de deltagande företagarna.

Ida Kahn, är vd för Part-Time Home i Slagsta

Varför valde du att besöka dagens frukostmöte?

- Jag har inte besökt något frukostmöte tidigare så jag var nyfiken. Det är både intressant och viktigt att höra om vad som händer i Botkyrka.

Hur har mötet varit?

- Intressant! För mig är det viktigt att ta del av ny information från kommunen, då det som händer i Botkyrka påverkar oss företag som verkar här.

Kommer du till nästa tillfälle också? - Definitivt, vi är intresserade av vad som händer och då är forum likt dessa viktiga.

Abdigani Abdi, är vd för Multicoach

Varför valde du att besöka dagens frukostmöte?

- Det är faktiskt första gången jag besöker kommunens frukostmöte. Men jag utnyttjar det här tillfället för att bredda mitt kontaktnät och få en större koll på Botkyrka kommun och vad som händer just nu. Personligen har jag aldrig besökt Vårsta som är dagens huvudtema, men frukostmötet idag innebär ett nytt forum för mig att träffa framtida kunder eller samarbetspartners.

Kommer du till nästa tillfälle också? - Ja, absolut!

Anna Anderberg, Näringslivschef, Hürriyet Demirörs, centrumägare & Ebba Östlin, Kommunstyrelsens ordförande

Anna Anderberg, Näringslivschef, Hürriyet Demirörs, centrumägare & Ebba Östlin, Kommunstyrelsens ordförande efter mötet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 juli 2017