• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Om företagsutveckling och entreprenörskap på vårens Näringslivsforum

Om företagsutveckling och entreprenörskap på vårens Näringslivsforum

Temat när Botkyrkas företagare samlades för årets första Näringslivsforum var företagsutveckling och entreprenörskap.

Med 600 nystartade företag varje år inom vitt skilda branscher som byggande, handel och redovisning finns det gott om entreprenörsanda i kommunen.

Botkyrka kommun befinner sig i en expansiv fas. Detta beror på att vi är en kommun som har flera projekt på gång, bland annat Botkyrka Södra Porten AB som är ligger längs med E4 i ett strategiskt bra läge. 5-7 företag i veckan kontaktar oss på näringslivsenheten för att visa sitt intresse för att etablera sig i kommunen, säger Anna Anderberg, Näringslivschef.

Bland Botkyrkas unga entreprenörer ser det inte lika ljust ut. Jämfört med andra kommuner i södertörnsområdet har Botkyrka färre unga entreprenörer. För att bryta trenden erbjuds bland annat ett ledarskapsprogram som arrangeras tillsammans med organisationen The Good Talents Botkyrka. Här har unga mellan 15-25 år möjlighet att testa och utveckla sina affärsidéer. Deltagarna får utvecklas inom ledarskap, projektledning, idé- och affärsutvecklig och mycket mer. Ledarskapsprogrammet innehåller även ett mentorskapsprogram där deltagarna matchas med mentorer från det lokala näringslivet.

Entreprenören Douglas Roos var på plats under Näringslivsforum för att hålla i en interaktiv föreläsning om företagsutveckling. Här på bild ihop med Ebba Östlin, Kommunstyrelsens ordförande, Anna Anderberg, Näringslivschef,  Anna Kayal, Näringslivsutvecklare och representanter från The Good Talents Botkyrka.

Entreprenören Douglas Roos var på plats under Näringslivsforum för att hålla i en interaktiv föreläsning omföretagsutveckling. Här på bild ihop med Ebba Östlin, Kommunstyrelsens ordförande, Anna Anderberg, Näringslivschef, Anna Kayal, Näringslivsutvecklare och representanter från The Good Talents Botkyrka.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juni 2017