Botkyrkas unga entreprenörer prisades på guldgala

Bild

Bästa innovation 2017 stod Angelica Destici, Emilia Altinisik och Rebecka Mado för med sitt UF-företag Grab IT. Här tillsammans med Näringslivschef Anna Anderberg.

Glada och stolta elever från Botkyrkas gymnasieskolor blev måndagen den 29 maj vinnare vid Guldgalan 2017. Framgångskonceptet var omtanke för miljön, socialt ansvar och innovativa säljkanaler.

Guldgalan är till för alla elever som under året drivit UF-företag som en del av sin gymnasieutbildning. UF står för ung företagsamhet och entreprenörskap, något som kommunens tre gymnasieskolor i Tumba, Tullinge och S:t Botvid arbetar mycket med. Pristagarna utses av representanter från det lokala organisations- och näringslivet och delas ut i kategorierna Bästa företag, Bästa innovation och Bästa UF-elev på varje gymnasieskola.

Emanuel Ksiazkiewicz, utbildningsnämndens ordförande invigde galan och Anna Widing Niemelä, Gymnasiechef, och Anna Andeberg, Näringslivschef, delade ut diplom och blommor till eleverna och lärarna.

Det är otroligt inspirerande att få ta del av de idéer och den drivkraft som finns hos Botkyrkas unga företagare och entreprenörer. Vi är stolta och hoppas att ännu fler tar chansen att driva UF-företag under sin gymnasieutbildning, säger Anna Anderberg, Näringslivschef i Botkyrka kommun.

Dagens inspirationsföreläsning stod Sixten Engström för, tidigare UF-elev och egenföretagare sedan 2012. Efter sitt UF- år valde Sixten att starta företaget MyCuff som levererar personliga manschettknappar. Företaget blev känt 2013 efter att Prins Daniel burit ett par egendesignade manschettknappar från MyCuff. Sixten har även varit med i Draknästet där han lyckades övertyga tre av affärsänglarna att investera i bolaget.

Guldgalan 2017:

Bästa företag: CookieDoughThough UF (Hanna Strömberg, Meldina Nikocevic och Felicia Chahine)

Motivering: CookieDoughThough UF har en enkel och kreativ affärside med stor potential och en bred målgrupp. Det är en skalbar affärsidé som är unik på marknaden och har samtidigt ett tydligt hållbarhetstänk, då dess förpackning går att återvinna.

Bästa innovation: Grab IT UF (Angelica Destici, Emilia Altinisik och Rebecka Mado)


Motivering: Grab IT UF säljer en produkt som löser ett vardagligt problem för oss alla som använder mobiltelefon. Det är en produkt som ligger rätt i tiden och som samtidigt är enkel, lätt genomförbar och snygg.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juni 2017