• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Oförändrat resultat för Botkyrka i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet

Oförändrat resultat för Botkyrka i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet

Idag, tisdag 26 september, presenterar Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av det lokala företagsklimatet i Sverige. Mätningen görs en gång per år. Den baseras på officiell statistik och enkätfrågor som skickas till ett urval av företagen i kommunerna.

Botkyrka kommun hamnar på plats 145 av Sveriges 290 kommuner. Resultatet är i stort sett oförändrat jämfört med 2016, då Botkyrka ökade med 26 placeringar och fick plats 144.

För att fortsätta tidigare års positiva trend, arbetar vi för att öka servicen och göra det enklare att driva företag i Botkyrka. Nytt för i år är informationsmötet: Lär dig söka bygglov och tillstånd för att underlätta för företagen att ansöka om bygglov och olika tillstånd i kommunen. Imorgon onsdag 27 september arrangeras Näringslivsforum där kommunens företagare, tjänstemän och politiker samlas för att diskuterar hur vi kan utveckla Botkyrkas företagsklimat. Under 2017 besöker näringslivsenheten 75 företag för att fortstätta öka dialogen med företagen, säger Anna Anderberg, Näringslivschef i Botkyrka kommun.

Mer om rankingen
Svenskt Näringslivs ranking lyfter fram var i Sverige det är bäst att starta och driva företag. I undersökningen läggs stor vikt vid företagens sammanfattande omdöme av företagsklimatet i kommunen. Dessutom mäts en rad andra faktorer, till exempel service till företagen, kommunens tillämpning av lagar och regler, tillgång på arbetskraft, infrastrukturfrågor och attityden till företagande i kommunen.

Läs mer om rankingen: http://www.foretagsklimat.se/länk till annan webbplats

Bild

Källa: Företagsklimat

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 september 2017