Näringslivsforum 27 september - fokus på företagsklimatet i Botkyrka

Onsdagen den 27 september så arrangerade näringslivsenheten i Botkyrka kommun näringslivsforum, ett evenemang som anordnas under hösten varje år. Huvudfokus denna dag var på företagsklimatet i Botkyrka och hur företagare, tjänstemän & politiker gemensamt kan utveckla det.

Forumet inleddes med att näringslivschef Anna Anderberg hälsade alla välkommna och berättade om nuläget för Botkyrkas pågående etableringsprojekt. Därefter följde Ebba Östlin, Kommunstyrelsens ordföranade som bl.a. pratade om det pågående trygghetsarbetet som genomförs för att minska brottsligheten i kommunen.

Innan det var tid för den årliga workshopen med alla deltagarna så presenterade Olle Nylund, Bitr. regionchef på Svenskt Näringsliv Botkyrkas resultat i årets ranking av det lokala företagsklimatet. I år landade Botkyrka på plats 145 av Sveriges 290 kommuner. Det kan man läsa mer om här. 

Dagen till ära hade man bjudit in två talare, först ut var Andra Farhad, Vd för Börshajen som gjorde succé när hon berättade om hennes bakgrund i Botkyrka samt om hur hon blev Börshajen. Dagen avrundades med att Maria Rankka, Vd för Stockholms Handelskammare gjorde en dragning om de förutsättningarna som krävs för att Stockholm ska fortsätta vara Sveriges tillväxtmotor.     

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 oktober 2017