Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län / Fire Ban in Stockholm County
Dölj meddelande

Botkyrkas företag näst bäst på tillväxt i Stockholm

Bild

Botkyrkas företag placerar sig på en andraplats bland Stockholms kommuner när kreditupplysningsföretaget Syna granskar tillväxten i näringslivet.

Varje år delar kreditupplysningsföretaget Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Där granskas boksluten från alla svenska aktiebolag, och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Botkyrka blev trea i Stockholm 2016 och klättrar ytterligare en placering till en andraplats 2017.

Vi tar krafttag för att stärka Botkyrka. Med 4000 nya bostäder, och fler företag skapar vi nya Botkyrka. Denna utveckling ger oss helt nya chanser att bygga bort segregationen och förbättra kvalitén i välfärden. Den starka tillväxten är katalysatorn för denna utveckling! Säger Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande (s).

Det är otroligt roligt att näringslivet i Botkyrka fortsätter att placera sig i toppen när det gäller tillväxt. Det visar att vi är på rätt väg. Nu fortsätter vi vårt arbete för att skapa ännu bättre förutsättningar för tillväxt framöver, säger Anna Anderberg, Näringslivschef på Botkyrka kommun.

Sammantaget ligger fem av åtta södertörnskommuner i topp tio av Stockholms läns kommuner.

Om priset

Bästa Tillväxtlänk till annan webbplats premierar en stabil utveckling i näringslivet, och går till den kommun i varje län som har störst andel växande företag.

Tre värden mäts:

- Andelen företag som har en omsättningsökning > 5 % mellan de två senaste årsredovisningarna.
- Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
- Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna. Indexet baseras på alla svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut. Kommuner med färre än 100 aktiebolag är inte med i mätningen eftersom resultatet annars blir missvisande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 november 2017