Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län / Fire Ban in Stockholm County
Dölj meddelande

Näringslivschefens årskrönika

 Nu är det jul igen, igen och igen! Året 2017 står inför sitt slut och det rullar på i allt för snabb takt, kan vi stoppa tiden ett tag? Mina 3,5 år som näringslivschef i Botkyrka kommun har rullat på oförskämt fort. Som de brukar säga; ” då har du ett roligt arbete om du känner så” och det stämmer verkligen in. Vi på näringslivsenheten har hunnit med mycket under detta år, extra mycket eftersom vi haft förmånen att kunnat anställa en näringslivsstrateg.

Att besöka företag är kompetenshöjande därför har vi har vi besökt 72 stycken. Utöver detta har vi arrangerat nästan 30 stycken aktiviteter, så som frukostmöten, utbildningar, näringslivsforum och en näringslivsgala. Vi har för tredje året i rad marknadsfört Botkyrka kommuns pågående projekt på fastighetsmässan Business Arena i vår egen monter inför 7000 besökare. Vi har också arbetat med att upprusta befintliga industriområden, under projektet Attraktivare industriområden som genomförts i Slagsta och Eriksberg.

Den vanligaste frågan från företagare gäller marktillgängligheten. Glädjande kan jag informera om att vi har ett år framför oss med ny mark till försäljning. Detta avser Alfred Nobels Allé och Rikstens företagspark. I projektet Botkyrka Södra Porten har vi tagit stora kliv framåt i detaljplanearbetet som löper parallellt samtidigt som det sker diskussioner med Trafikverket.

En positiv nyhet är att Botkyrka Kommun placerade sig på andra plats bland Stockholms kommuner i Synas granskning av tillväxten i Botkyrkas aktiebolag. Jag vill ge er samtliga Botkyrkaföretagare en eloge eftersom det är ni som mäts i undersökningen. Heja er!

Inför nästa år kommer vi bl.a. göra en ny satsning på företagen inom byggsektorn i Botkyrka - den mest dominerande branschen. Vi kommer också fortsätta med informationsmötet ”Lär dig söka bygglov och tillstånd”. Följ oss gärna i våra sociala medier, Facebooklänk till annan webbplats och Twitterlänk till annan webbplats för aktuell information!

Nu är det jul igen, igen och igen….
Med dessa rader önskar jag er alla en God Jul och Gott Nytt År

Anna Anderberg

Näringslivschef

Botkyrka kommun

Bild

Anna Anderberg, näringslivschef

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 april 2018