Stäng meddelande

Samverkan och dialog var ledande ord under vårens näringslivsforum

Bild

Renata Chlumska

Torsdagen den 22 mars arrangerade näringslivsenheten i Botkyrka kommun en av de mötesplatser för företagare som är återkommande varje år. Ett åttiotal deltagare samlades i Subtopias lokaler för att ta ett första steg i att ytterligare utveckla samverkan mellan kommun, företagare och politiker.

Näringslivsforum anordnades i samarbete med Företagarna Botkyrka-Salemlänk till annan webbplats och som en del av programmet var Hampus Löwstedt, jurist på Företagarna inbjuden för att berätta mer om den nalkande dataskyddsförordningen, GDPR.

Forumet inleddes av representanter från tjänstemannaorganisationen i Botkyrka, Marie-Louise Khan-Tamakloe, förvaltningschef Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen och Carina Molin, förvaltningschef Samhällsbyggnadsförvaltningen hälsade alla välkomna. Därefter tog dagens huvudtalare, äventyraren och Mount Everst-bestigaren Reneta Chlumska med alla i publiken på en resa som både berörde och gav flera tankeställare.

Kommunstyrlsens ordförande Ebba Östlin var på plats och besvarade publikens frågor, man diskuterade bland annat infrasturktur, digitalisering och hur man kan förbättra kommunikationen mellan tjänstemän och företagare.

Representanter från Tillväxt Botkyrkalänk till annan webbplats och Energirådgivningen närvarade även och svarade på frågor under pauserna.

 

Röster från näringslivsforum:

Näringslivsforum 2018

Kenneth och Margareta Karlsson, Ekonomistäd i Stockholm HB

Kenneth och Margareta Karlsson, Ekonomistäd i Stockholm HB

Vi tyckte Renata Chlumska var väldigt inspiererande. Parallelerna mellan hennes erfarenheter och att driva eget företag var riktigt bra. Det var även intressant att höra om den nya lagen gällande personuppgiftsbehanling.

 

 

Niklas Ramström, Nikzes AB

Gränsöverskridande mötesplatser är bra för att nå samverkan, jag ser näringslivsforum som ett första steg i det. Som ny företagare känns det bra och jag tror att det kan ge synergieeffekter när man samlar företagare och olika parter på detta sätt.

hh

Niklas Ramström, Nikzes AB & Maan Abdulmesih, Maria & Messi AB

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 mars 2018