Stäng meddelande

Botkyrkas unga entreprenörer prisades på guldgala

Bild

Guldgalans vinnare ihop med delar av juryn och representanter från Botkyrka kommun.

Glada och stolta elever från Botkyrkas gymnasieskolor prisades under tisdagen den 24 april vid Guldgalan 2018. Framgångskonceptet var omtanke för miljön, socialt ansvar och kreativa idéer.

Guldgalan är till för alla elever som under året drivit UF-företag som en del av sin gymnasieutbildning. UF står för ung företagsamhet, något som kommunens tre gymnasieskolor i Tumba, Tullinge och S:t Botvid arbetar mycket med inom ekonomiprogrammet, handelsprogrammet och individuella valet. Pristagarna utses av representanter från det lokala organisations- och näringslivet och delas ut i kategorierna Bästa företag, Bästa innovation och Bästa UF-prestation på varje gymnasieskola.

Emanuel Ksiazkiewicz, utbildningsnämndens ordförande invigde galan och Anna Widing Niemelä, Gymnasiechef, och Kurt Ståhl, Ordförande Företagarna Botkyrka-Salem, delade ut diplom och blommor till eleverna och lärarna.

Dagens inspirationsföreläsning stod Sixten Engström för, tidigare UF-elev och egenföretagare sedan 2012. Efter sitt UF- år valde Sixten att starta företaget MyCuff som levererar personliga manschettknappar. Företaget blev känt 2013 efter att Prins Daniel burit ett par egendesignade manschettknappar från MyCuff. Sixten har även varit med i Draknästet där han lyckades övertyga tre av affärsänglarna att investera i bolaget.

Guldgalan 2018:

Bästa företag: TOA STHLM UF (Antony Antar, Sofia Abrahamsson, Michelle Li och Christian Malki)

Motivering: Ett företag som visat att genom nya affärsmodeller kan man få stor avkastning på sitt företag. Med en stor målgrupp i fokus har företaget tagit fram en nödvändig och enkel funktion som kan underlätta för många i brådskans tider!

Bästa innovation: Grötmix UF (Magdalena Jansson, Emma Wallenius, Gurjeet Mork, Louise Haglund och Filippa Winblad)

Motivering: En företagsidé som fokuserat på att underlätta i vardagen för alla. Företaget har producerat en produkt som både är hälsosam, miljövänlig och rätt i tid. Med ett urval av produkter har företag breddat sin kundbas och sett till att det finns något för alla!

Bästa UF-prestation (delas ut av UF-lärare på respektive skola):

Tullinge gymnasium - Goodnight, Tonight UF (Caroline Malekkhaiat, Kainat Mirza, Jennifer Youssef och Ellinor Östervall.

Tumba gymnasium - Alice Lennartsson (Eco Home UF)

S:t Botvids gymnasium - Sabrina Atasayar (Smart cable protector UF)

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 april 2018