Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Med fokus på företagsklimatet i Botkyrka

Torsdagen den 11 oktober bjöd näringslivsenheten i Botkyrka kommun in till höstens näringslivsforum. Företagare, politiker och tjänstepersoner från Botkyrka samlades för att samtala kring hur man gemensamt kan utveckla företagsklimatet i Botkyrka.

Näringslivsforumet är en återkommade aktivitet, anordnad av näringslivenheten i Botkyrka kommun, som denna gång hölls på Loftet Subtopia i Alby.

Forumet inleddes med att tillförordnad näringslivschef Gustav Fridlund hälsade alla välkomna och presenterade de strategiska utvecklingsområden som kommunen kommer att arbeta med framöver. Därefter följde Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande, som i sin tur presenterade nyheten att hon kommer att tillsätta ett näringslivsråd under 2019 i syfte att utöka dialogen mellan kommunledning och företagare.

Huvudpunkten för dagen var att Olle Karstorp, Biträdande regionchef på Svenskt Näringsliv, presenterade Botkyrkas resultat i årets ranking av det lokala företagsklimatet. I år landade Botkyrka på plats 170 av Sveriges 290 kommuner. Läs gärna mer om undersökningen på Botkyrka Näringslivs sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (öppnas i nytt fönster).

Avslutningsvis genomfördes rundabordssamtal där Botkyrkaföretag lämnade värdefulla förslag och medskick för ett förbättrat företagsklimat. Önskemålen handlade bland annat om effektiv service samt förbättrad information från de verksamheter i kommunen som möter företagare. Dagen avrundades med att slå ett slag för kommande näringslivsgala som går av stapeln den 16 november på Loftet Subtopia, och den numera traditionsenliga gemensamma lunchen.

Läs mer och anmäl dig till Botkyrka näringslivsgala 2018länk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 oktober 2018