Stäng meddelande

Botkyrka - Bäst på tillväxt i Stockholm

Bild

Botkyrkas företag placerar sig på en hedrande förstaplats bland Stockholms kommuner när kreditupplysningsföretaget Syna granskar tillväxten i näringslivet.

Varje år delar kreditupplysningsföretaget Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Där granskas boksluten från alla svenska aktiebolag, och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Botkyrka hamnar på första plats 2018 i Stockholm och klättrar från en andraplats år 2017.

Det är naturligtvis otroligt glädjande att vi ligger i topp. Även om Botkyrka är en bra kommun att bo och driva företag i vill jag framför allt ge alla våra duktiga företagare ett stort erkännande för det arbete som de gör genom att skapa arbetstillfällen och underlag för god service. Den här utmärkelsen är framför allt deras, säger Gustav Fridlund, tillförordnad näringslivschef i kommunen.

Botkyrka är en växande storstadsregion med utrymme för expansion och utveckling där företag kan växa och utvecklas. Det finns många starka och drivna entreprenörer i Botkyrka, som bidrar med många viktiga värden - arbetstillfällen, service, attraktivitet och även del regionala tillväxten.

Utvecklingen av Botkyrka är i full gång, nya bostäder i alla stadsdelar och en utbyggnad av välfärden. Företagens och näringslivets tillväxt är helt klart en viktig katalysator för Botkyrkas utveckling. Vi ska nu starta ett näringslivsråd så att näringsliv och kommun i närmare dialog kan jobba för Botkyrkas utveckling, säger Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande (s).

Sammantaget ligger fem av åtta södertörnskommuner i topp tio av Stockholms läns kommuner.

Om priset

Bästa Tillväxtlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster premierar en stabil utveckling i näringslivet, och går till den kommun i varje län som har störst andel växande företag.

Tre värden mäts:

- Andelen företag som har en omsättningsökning > 5 % mellan de två senaste årsredovisningarna.
- Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
- Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna. Indexet baseras på alla svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut. Kommuner med färre än 100 aktiebolag är inte med i mätningen eftersom resultatet annars blir missvisande.

För mer information kontakta näringslivschef Gustav Fridlund

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 november 2018