Premiär för elcyklar på vård- och omsorgsboende

1 september invigde Botkyrka kommun eldrivna cyklar på Tumba vård- och omsorgsboende. Nu kan du som medborgare ta med de äldre med på en härlig cykeltur.

– Det kommer vara värdefullt både för de äldre och för medborgarna. Det kan bli många spännande möten och samtal, och de äldre som har svårare att röra sig får möjlighet att uppleva naturen på cykel. Det är en satsning på hälsa och livskvalitet, säger Tuva Lund (S) ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Äldre på cykeltur

Fotograf: Tobias Fischer Maj-Lis Appelgren, boende på Tumba vård- och omsorgsboende testar cykeln med vård- och omsorgsnämndens ordförande Tuva Lund.

Cyklarna är så kallade ”trishaws” med plats för två passagerare. Tanken är att de äldre ska kunna ta en cykeltur med medborgare som vill göra en social insats, träffas över generationsgränserna och få lite motion på köpet. En liten elmotor på cykeln gör det enklare för föraren, samtidigt som de äldre får möjlighet komma ut och se nya omgivningar. Initiativet kommer av ett medborgarförslag som vård- och omsorgsnämnen fattade beslut om i april 2016.

Läs mer

Cykla med äldre – anmäl dig som förare

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juli 2017