Vi välkomnar Pizza Hut som ny etablering i Botkyrka kommun

Idag den 26 oktober invigdes den nya Pizza Hut-restaurangen i Hallunda.

​Pizza Hut-restaurangen har en strategisk placering utmed Sankt Botvids väg 3 och man bedömer att restaurangen kommer få ca 150 000 gäster per år. Pizza Hut i Hallunda är den första i sitt slag av kedjans 19 restauranger i Sverige, då byggnaden har två våningar. Därmed kan restaurangen erbjuda 135 sittplatser och man kommer öppna upp för 25 till 30 arbetstillfällen för att uppnå maximal service.

På plats för att hälsa välkomna var Kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin och Näringslivschef Anna Anderberg. På bilden ihop med Pizza Huts VD Björn Källström, Pizza Huts etableringschef, Kjell-Arne Forsberg & artisten Dogge Doggelito.

- Att etablera sig i Hallunda, kändes som en självklar satsning för Pizza Hut på grund av områdets optimala marknadsplats. Dessutom är Botkyrka en väldigt expansiv kommun med stora visioner vilket vi ser som en stor fördel. Vi har goda erfarenheter av Botkyrka redan innan då vi sedan flera år tillbaka haft gott samarbete med HAVI Logistics som är ett stort Botkyrkaföretag, säger Björn Källström, Pizza Huts VD.

- Likt Botkyrka Kommun så befinner sig även Pizza Hut i en expansiv fas. Vi är därför mycket glada att Pizza Hut väljer att etablera sin nästa restaurang i Hallunda. För att kunna fortsätta att utveckla Botkyrkas kontrastrika näringsliv så uppmuntrar vi etableringar av både större och mindre aktörer, säger Anna Anderberg, Näringslivschef.

Bild på pizza hut botkyrka

Från vänster: Anna Anderberg, Ebba Östlin, Björn Källström, Dogge Doggelito och Kjell-Arne Forsberg

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 juni 2017