• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Det finns stora ambitioner och planer för Hallunda Centrums framtida utveckling

Det finns stora ambitioner och planer för Hallunda Centrums framtida utveckling

Foto på Elias Georgiadis

Elias Georgiadis

Det blev klart i slutet av hösten att Sterner Stenhus Fastigheter AB är den nya ägaren av Hallunda Centrum.

Sterner Stenhus Fastigheter AB har stora planer på att modernisera hela Hallunda Centrum både utvändigt och invändigt. Men även i samarbete med SL och SJ genomföra en upprustning av bussterminalen och gångbron till tunnelbanan för att kunna bygga attraktiva bostäder på centrumet. Det är ett axplock av de satsningar som den nya ägaren planerar för.

- Vi vill ta ett helhetsgrepp på hela området för att kunna lyfta det. Det är ett stort projekt men vi har redan idag börjat med att riva ett gammalt café och en sushirestaurang. För att inleda en renovering och rensning av centrum, säger Elias Georgiadis, VD för Sterner Stenhus Fastigheter AB.

De vakanta lokaler som idag finns i Hallunda Centrum kommer den nya ägaren avvakta med att hyra ut till nya hyresgäster då de tittar på att bygga lägenheter och då vill man avvakta för att se hur helheten av centrum kommer se ut.

- Det är positivt att det har kommit en handlingskraftig aktör som Sterner Stenhus Fastigheter AB som vill utveckla Hallunda Centrum. Jag ser nu fram emot det fortsatta samarbetet och utvecklingen, säger Anna Anderberg, Näringslivschef på Botkyrka kommun.

logotyp
Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 juni 2017