Pressinbjudan: En av Sveriges största förskolor invigs i Botkyrka

Tranan – vår nyaste förskola – har 240 barn fördelade i 12 grupper och ligger i kommundelen Alby i Botkyrka. Kom och var med när barn och politiker klipper bandet tillsammans och inviger en av Sveriges största förskolor.

Tranan togs i bruk i början av 2017. Med sin annorlunda arkitektur är förskolan anpassad till att ge möjlighet för verksamhet som är flexibel och dynamisk. Det skapar en harmonisk miljö för både barn och pedagoger, även fast många barn vistas på förskolan.

- Det här är startskottet för Botkyrkas satsning på 13 nya förskolor. Våra yngsta medborgare ska ha tillgång till bra, pedagogiska, kreativa och moderna inom- och utomhusmiljöer, säger Christina Carlsson verksamhetschef förskola. 

- Vi inviger en fantastisk förskola, med nya moderna och pedagogiska miljöer. Detta är ett steg i ledet när det kommer till bygget av nya Botkyrka och att förbättra förskolemiljöerna för alla Botkyrkas barn. Säger Emanuel Ksiazkiewicz  (s) Utbildningsförvaltningens ordförande.

Tid: Torsdag den 9 mars kl. 15 - 16.30
Plats: Förskolan Tranan, Amalias väg 31 i Alby

Varmt välkommen!

För mer information, vg kontakta:
Christina Carlsson, verksamhetschef, epost: christina.carlsson@botkyrka.se, tel: 072 511 66 20
Karin Lyåsen, kommunikatör, epost: karin.lyasen@botkyrka.se, tel: 072 722 03 50

Botkyrka kommun är Stockholmområdets femte största kommun med 90 000 invånare. Omtalade kultur- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv och en av Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelserik kommun med stora möjligheter.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 november 2017