Angående möte i Fittjaskolans aula söndagen 12 mars

Ett möte arrangerat av bland andra Konyaspor kultur- och ungdomsförening hölls söndag 12 mars i Fittjaskolans aula. Polis bevakade mötet eftersom en högt uppsatt turkisk politiker medverkade, och mötet fick stor uppmärksamhet i media.

Botkyrka kommun hyr ut lokaler till Botkyrkas föreningsliv och civilsamhälle samt medborgare. De lokaler som främst hyrs ut är skollokaler. Ambitionen är att lokalerna ska användas av föreningar och medborgare, de tider som skolan inte har sin verksamhet där. Uthyrningen sker via kultur- och fritidsförvaltningens bokningssystem, och alltså inte av utbildningsförvaltningen eller skolans administration.

Bokningen av söndagens möte har gjorts av Konyaspor kultur- och ungdomsförening enligt gällande rutiner. Föreningen är etablerad och välskött och har funnits länge i kommunen. Berörda tjänstemän i kommunorganisationen är förvånade över att föreningen inte har informerat kommunen om det särskilda säkerhetsläget som gällde vid det här mötet.

Kommunen har fört samtal med Konyaspor kultur- och ungdomsförening gällande säkerhetsfrågor och den bristfälliga dialogen inför mötet samt förtydligat för föreningen kommunens rutiner kring uthyrning. Kommunen och föreningen är överens om att skapa en bättre dialog för att förhindra liknande situationer i framtiden.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 april 2017