Politiska samtal och kulturella aktiviteter den 8 april

Foto FB-Demokratisk diskussion

Demokratin i Botkyrka byggs av, och utvecklas med, dig som medborgare.

Vi som jobbar inom Botkyrka kommun vill att du som kommuninvånare är med och påverkar vad som händer i kommunen. Därför tycker vi att det är det viktigt att du deltar i demokratiska processer och påverkar samhällsfrågor.

När du röstar visar du att du som medborgare tror på din möjlighet att vara med och påverka de som ska styra Botkyrka och Sverige. Men en välfungerande demokrati handlar inte bara om att rösta i de allmänna valen utan också om att vara delaktig och påverka politiska beslut och samhällsutvecklingen mellan valen.

Demokratisk diskussion 8 april

Nu har det gått två och ett halvt år sedan det senaste valet 2014. Den 8 april anordnar kommunen en demokratisk diskussion där du kan du lyssna till, fråga och samtala med representanter från de politiska partierna i kommunfullmäktige. De berättar om vilka beslut och satsningar som har gjorts hittills i Botkyrka och om de politiska planerna för resterande tid fram till nästa val.

Datum: 8 april
Tid: klockan 13.00–16.00
Plats: Brage, Hallunda Folkets hus

Du vet väl om att du kan påverka på flera sätt?

I Botkyrka finns det olika möjligheter för dig att påverkat den lokala demokratin genom samtal och dialoger. Bland annat genom dialogforum, medborgarpaneler, samverkan, medborgarförslag och synpunkter.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 juli 2017