Godkänt företagsklimat i Botkyrka kommun

Idag släppte Svenskt Näringsliv sin årliga enkätundersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Botkyrka får ett godkänt betyg av kommunens näringsliv och fortsätter arbeta för att ge företagarna en god service.

Företagsklimatet i Botkyrka får ett godkänt resultat. Undersökningen visar dock att kommunen får ett lägre betyg av företagen när det gäller service och dialog. Detta trots en förbättring jämfört med föregående år.

Vi har infört ett kontaktlöfte i kommunen där vi garanterar svar på frågor eller respons på synpunkter inom två arbetsdagar. För att fånga upp företagarnas behov och synpunkter genomför vi 75 företagsbesök per år, säger Anna Anderberg, Näringslivschef i Botkyrka kommun.

Om Svenskt Näringslivs ranking

Svenskt Näringsliv genomför varje år sin stora enkätundersökning om företagsklimatetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Drygt 31000 företagare och drygt 7000 politiker i landets kommuner har talat om vad de tycker inom områdena kontakter med kommunen, attityder till företagande, kommunens myndighetsutövning, information och dialog samt förutsättningar för företagande.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 maj 2017