Botkyrkas stipendiater och stjärnor inom kultur och idrott är klara!

tjejer som skrattar

Dröm Vidare foto:Alexandra Aristarhova

Nu är det avgjort vem som får Botkyrkas idrottsstipendium, Botkyrkas kulturstipendium, Botkyrkas barn- och ungdomskulturpris och vilka som blir Botkyrkas stjärnor. Utmärkelserna delas ut på den årliga kultur- och idrottsgalan Vi är Botkyrka den 27 augusti.

 Kultur och fritidsnämnden i Botkyrka har utsett följande pristagare för 2017:

Botkyrkas idrottsstipendium

Mikael Lundström. Den totala stipendiesumman är på 30 000 kr.

Mikael är för många synonym med karate i Botkyrka. Han grundade Botkyrka Shukokai karate, som är en av Sveriges största karateföreningar, och jobbar veckans alla dagar med nybörjare som erfarna, unga som gamla. 2016 var ett mycket lyckat år sportsligt, då fem av Mikaels adepter tog VM-guld!

Botkyrkas kulturstipendium

Rojda Sekersöz. Den totala stipendiesumman är 30 000 kronor.

Rojda Sekersöz, delvis uppvuxen i Botkyrka, är en av Sveriges mest lovande filmregissörer och har slagit igenom stort under 2017 med långfilmsdebuten Dröm vidare. I filmen ger hon en röst till miljonprogrammens kvinnor, ett perspektiv som inte varit representerat tidigare på detta sätt i svensk film.


Botkyrkas barn- och ungdomskulturpris

Mattias Jin. Den totala stipendiesumman är 10 000 kronor.
Mattias Jin är en stor musikalisk begåvning och en mycket ambitiös och målmedveten elev. Mattias har utvecklat sitt pianospel till en mycket hög nivå och som elev i Kulturskolan är han en inspirerande förebild för andra unga.Botkyrkas stjärnor 2017:

Ung idrottare

Paula Narjiss Rouhi. Den totala prissumman är på 5000 kr.

Som förstaårssenior tog Paula direkt guld i taekwondons nordiska mästerskap! Paula är målmedveten och siktar mot att representera Sverige i VM i taekwondo. Hon är en stor inspiration för de yngre flickorna i sin förening, REI Kampsport.

Ung idrottare

Andreas Windahl. Den totala prissumman är på 5000 kr.

Andreas är handbollsspelare i IFK Tumba Handbolls herrlag. Hans hårda träning och målmedvetenhet har även gjort honom till flerfaldig juniorlandslagsman för Sverige. En lovande spelare som även gör mycket bra ifrån sig vid sina studier på Tumba gymnasium.

Botkyrkas lirare

Klara Nixon Österberg. Den totala prissumman är på 5000 kr.

För sitt stora engagemang för innebandyn i Tumba GoIF, utnämns Klara till Botkyrkas lirare 2017. Hon sprider glädje på och runt innebandyplanen såväl som spelare som tränare och som matchledare.

Botkyrkas ledare

Eivor Nyberg. Den totala prissumman är på 5000 kr.

Eivor startade själv som gymnast i Botkyrka GoIF:s barngympagrupp. Hon har växt upp med föreningen och innehaft många olika roller genom åren. Hon brinner för motion för alla åldersgrupper, barn som vuxna. Eivor ser till att föreningen har ledare på aktiviteterna, lämpliga lokaler och ordning i administrationen. Kort sagt är hon ovärderlig!

Botkyrkas eldsjäl

Mai och Sven Eriksson. Den totala prissumman är på 5000 kr.

Mai och Sven har under många år kämpat för att personer med funktionsnedsättningar ska få ett så bra liv som möjligt, genom att engagera sig och skapa intresse kring frågorna. Samtidigt har de också engagerat sig praktiskt med att skapa meningsfulla fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättningar.

Botkyrkas kreativa föreningsentreprenör

Leo Damgaard. Den totala prissumman är på 5000 kr

Leo har ett enormt engagemang för ungdomarna i Botkyrka. Han står sena fredags- och lördagskvällar i Storvretens sporthall och ser till att ordna meningsfulla idrottsaktiviteter. Konceptet med organiserad spontanfotboll har Leo hela tiden utvecklat och numera ordnas såväl dans, bordtennis och självförsvarsaktiviteter, förutom fotboll.

Stort Grattis till er alla!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 juni 2017