Nu hittar du hjärtstartare i kommunens webbkarta

Hjärtstartare kan rädda liv och i Botkyrka kommun finns de placerade på många olika platser. Nu kan du hitta registrerade hjärtstartare i kommunens webbkarta, en tjänst som Botkyrka är först med i Sverige.

Botkyrka kommuns webbkarta innehåller mycket information om olika samhällstjänster och senaste uppdateringen innebär att kommunens hjärtstartare går att hitta i kartan. Samtliga hjärtstartare som finns i hjärtstartarregistret, syns nu också på kommunens webbkarta på karta.botkyrka.se, se länk under relaterade länkar.

Hjärtstartarregistret visar vägen till närmaste hjärtstartare

Hjärtstartare kan kostnadsfritt registreras i det nationella hjärtstartarregistret, www.hjartstartarregistret.se. Syftet med registret är att samla information om landets publika hjärtstartare och göra deras geografiska placering tillgänglig för allmänheten.

Hjälp en medmänniska i nöd

Plötsligt hjärtstopp innebär att hjärtat slutar slå och varje dag drabbas ungefär 27 personer av hjärtstopp i Sverige. En hjärtstartare känner av hjärtverksamheten hos en människa och ger en strömstöt mot hjärtat om det behövs. Hjärtstartare är enkla att använda och kräver inga förkunskaper, maskinen hjälper och vägleder användaren genom de olika momenten.

Är din hjärtstartare registrerad?

Har ditt företag eller verksamhet har en hjärtstartare? Glöm inte att registrera den så att den går att hitta i registret och på kommunens webbkarta. Följ de enkla instruktionerna på webbplatsen: hjartstartarregistret.se/registreralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 juni 2017