Nio dagar kvar till Botkyrkas stora festivalhelg!

26 och 27 augusti kommer pulsen höjas i hela Botkyrka med festivalerna This is Alby och Vi är Botkyrka.

Det kommer bjudas på stora artister, lokala talanger och massor att prova på på Alby torg lördagen den 26 augusti och i Hågelbyparken söndagen den 27 augusti.

This is Alby – på Alby torg lördag den 26 augusti kl.14-23 – är en festival av, för och tillsammans med unga. Drygt 20 ungdomar jobbar under våren med att ta fram programmet. This is Alby vänder sig främst till ungdomar från 13 år. Fokus är på den svenska och internationella urbana musiken och kulturen. Flera av årets hetaste artister som Erik Lundin, Aurelia Dey, Jireel och Kaliffa finns med i årets festival. Populära lokala artister som Blackie, Zegreat, Zilan, Claudia, Kushtrim och dansgrupperna Abzorb Dance och The Movement, dessutom artister från Mellanöstern och La Reyna y La Real från Kuba. Utöver det finns många prova-på-aktiviteter med Albys föreningar och kulturaktörer, samt massor av god mat och food trucks på plats.

Vi är Botkyrka – söndag 27 augusti kl.12-16 i Hågelbyparken – är en festivaldag för hela familjen med kultur och idrott i fokus. En stor fest för och med Botkyrkas rika föreningsliv; ungefär 30 föreningar och aktörer inom idrott och kultur finns med. Programmet på scenerna lockar med populära artister som Nano med sitt band, samt barnens favorit Bolibompadraken och programledaren Ylva Hällén som samlar in barnens Mini-Mello-artister. Det blir också cirkusföreställning med Trupp Trunk, sång av barn i Parkhemsskolan med Framtidskören, dansuppvisning och prova på med elever från balettskolan Vackra Rosen och Ushas indiska dansgrupper i Kulturskolan.

Du kan också testa höghöjdsbanan Accropark, samba-fotboll, karate, cricket, boxning, drakbygge, konst, cirkus och spontandans. Finsk dansmusik med duon Antti och Jukka, smarriga piroger och stövelkastning. Dessutom högtidlig utdelning av Botkyrkas kultur- och idrottstipendier.

Välkommen till årets festivalhelg i Botkyrka!

Vi är botkyrkas webbplats: www.viarbotkyrka.se
länk till annan webbplats
This is Albys webbplats: www.thisisalby.selänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 augusti 2017