Härlig invigning på nya Tingstorget gruppboende

Boende och personal på Tingstorgets gruppboende. Gruppfoto

Boende och medarbetare på Tingstorgets gruppboende. Från vänster: Fatma Vural och bebisen Rabia, Anna-Lena Törnkvist, Anna Junman, Jonas Andersson, Stefan Anbratt, Anna Wallde och Gabriella Issa. Foto Pia Bornevi.

8 september invigdes Tingstorgets nya gruppboende för personer med funktionsnedsättning i Alby i Botkyrka. Hit har boende och personal från före detta Skattebondens boende flyttat in.

Pepparkakshuset – som boende och medarbetarna själva kallar huset – är ett modernt tufft höghus nära Alby centrum. Här finns sex moderna lägenheter med högt i tak, snygga gemensamma utrymmen och en härlig terrass med grill, rabatter och möjlighet till odling.

På invigningen bjöd de boende på mingel och buffé – och i stället för traditionell bandklippning klippte Jonas, boende på Tingstorget, av snöret till ett fång heliumbalonger som steg mot skyn.

– Jag trivs verkligen här och titta vad fint jag bor, berättade Jonas när han visade runt i sin nya lägenhet.

På besök var bland annat ledamöter från vård- och omsorgsnämnden samt Pia Bornevi, förvaltningschef för vård och omsorg i Botkyrka,

– Här möts man av en fantastiskt trygg och trevlig stämning. Och teamet på Tingstorget har verkligen medborgarens fokus – här stöttar man de boende att växa, stärka den egna förmågan och leva ett självständigt liv, säger Pia Bornevi.

Ung man klipper av snöre till ett fång ballonger som stiger mot skyn. Två kvinnor bredvid klappar händerna. Foto

Nu är Tingstorget invigt! Jonas släpper iväg ballongerna tillsammans med Pia Bornevi förvaltningschef för vård- och omsorgsförvaltningen. Till vänster syns även Kia Hjelte (M), 2:e vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Foto Petra Oxonius.

Leende man och kvinna framför hammock

– De boende har haft en del flyttbestyr under året, men flytten gick bra och alla har gjort ett fantastiskt jobb, säger enhetschef Laila Holmström. Här tillsammans med boendestödjare Stefan Anbratt. Foto Pia Bornevi

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 september 2017