Störningsinformation:
Vattenavstängning vid Lindhovsvägen
Dölj meddelande

Ny tidplan för Allégårdens renovering

Vård- och omsorgsboendet Allégården i Tumba ska byggas om med 54 lägenheter i modern standard. Efter att kontraktet med den upphandlade entreprenören avslutades i juni 2017 har projektet gjort en omstart och nu kan en ny tidplan presenteras.

Sedan i slutet av juni 2017 har tekniska förvaltningen fördjupat undersökningar av marken och husstommen. Nu förbereds en ny upphandling av en entreprenör som ska utföra arbetet och färdigställa Allégården.

Vi har fördjupat vår undersökning av kritiska moment utifrån den tidigare entreprenörens kritik, säger Åsa Engwall, förvaltningschef tekniska förvaltningen. Resultaten visar att vi inom kort kan fortsätta att bygga om Allégården enligt gällande politiska beslut. Vi blir försenade i ungefär ett halvår jämfört med den första tidplanen. Förskjutningen i tiden är inte bra för våra botkyrkabor och därför arbetar vi hårt för att klara byggnationen.

Flytt till Strandängsgården i december

Inför byggstarten kommer den verksamhet som idag finns kvar på Allégården att flytta till Strandängsgården som är kommunens nya vård- och omsorgsboende i Fittja centrum. Strandängsgården är klart i november och i december beräknas Allégårdens totalt nio boende kunna flytta in.

Vi vill att vården och omsorgen ska vara så trygg som möjligt för våra äldre, vilket inte är helt lätt att säkerställa när bygget på Allégården kommer igång på allvar, säger Pia Bornevi, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen. Vi är glada att vi kan erbjuda möjlighet att flytta till vårt nya fina boende i Fittja.

Ny tidplan för Allégårdens renovering

  • hösten 2017 upphandling av entreprenör
  • januari 2018 byggstart
  • december 2018 Nya Allégården klar med 54 lägenheter

Projektet Allégården

Senhösten 2015 flyttade majoriten av Allégårdens äldre och personal till Söderby Parks vård- och omsorgsboende i Salem och under sommaren 2016 genomfördes invändig rivning. 2016 gjordes en första upphandling av en entreprenör. På grund av rådande byggkonjunktur kom det inte in anbud som motsvarade beslutad budget och därför gjordes upphandlingen om. I januari 2017 skrev Botkyrka kommun kontrakt om byggnationen. Senare under våren 2017 visade sig projektet vara mer komplicerat än vad både kommunen och entreprenören kunde förutse. Bland annat handlade det om markförutsättningarna och om husets stomme skulle tåla den planerade påbyggnaden. Botkyrka kommun valde att avbryta kontaktet med entreprenören i juni 2017 och därefter göra en omstart i projektet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 september 2017