Botkyrka väljer en av sina egna

Bild

Andreas Dahlgren blir ny kommunikations- och digitaliseringschef i Botkyrka kommun.

I snart 9 år har Andreas jobbat på Botkyrka kommun och nu senast som administrativ chef på Kultur- och fritidsförvaltningen med ansvar för förvaltningens stödprocesser.

- Jag har haft span på Andreas en längre tid, en mycket kompetent medledare som jag hoppats kunna intressera för spännande uppdrag. Som kommunikations- och digitaliseringschef så kommer Andreas att leda flera viktiga frågor bl.a. våra nya medborgarcenter, arbetet med att snäppa upp vårt digitaliseringsarbete och tillse ledning av medskapandeprocessen säger Mattias Jansson, kommundirektör.

Jobbet som Kommunikations- och digitaliseringschef innebär att ta ett strategiskt grepp om kommunikationen tvärs genom hela kommunen, och få den att fungera smidigt och effektivt.

I ansvaret ingår bland annat att förbättra tillgänglighet och service till medborgare, skapa värde och nytta genom digital utveckling och kommunikation, något som ligger Andreas nära.

-Jag sökte jobbet för att det innehåller så många spännande och viktiga utvecklingsfrågor. Som jag uppfattar dem handlar de om
att fortsätta och fördjupa det viktiga arbetet med medborgarens fokus genom kommunikation, digitalisering och medborgarservice. Jag hoppas kunna bidra med att föra samman dessa områden och att mina erfarenheter från att arbeta i en förvaltning kan bidra till att vi kan stärka vårt arbete i kommunen.

Andreas kommer att börja sitt nya jobb någon gång efter nyår.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 oktober 2017